Gegarandeerde duurzaamheid met PEFC-certificaat

Het PEFC-keurmerk garandeert wereldwijd dat een product of bouwproject afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Om dat keurmerk te mogen voeren, is een zogeheten Chain of Custody-certificaat vereist. PEFC publiceerde recent een gloednieuwe brochure, waarin de vele voordelen van zo’n handelsketencertificaat haarfijn worden uitgelegd.

Wereldwijd werken duizenden fabrikanten en gebruikers van hout- of papierproducten met duurzame houtproducten. PEFC werkt op mondiaal niveau samen met ruim een miljoen boseigenaren en zo’n 25.000 bedrijven aan duurzaam bosbeheer.

Nieuwe Pefc Brochure 2022

Het hout dat uit duurzame bossen komt, wordt gecertificeerd door onafhankelijke keurmeesters, oftewel certificeerders. Deze certificeerders beoordelen naast de boseigenaren alle bedrijven in de gehele keten, van het bos tot aan de eindgebruiker. Voldoet een bedrijf en zijn producten aan de voorwaarden, dan wordt een
Chain of Custody-certificaat afgegeven. Daarmee heeft ook de koper de garantie dat hij duurzaam materiaal in handen krijgt.

In de nieuwe PEFC-brochure wordt algemene informatie gegeven over de certificering en alle bijbehorende voorwaarden en voordelen. Overigens kan een Chain of Custody-certificaat ook worden aangevraagd door meerdere, samenwerkende bedrijven of juist voor één enkel bedrijf of project.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK