Apple viert 15-jarig bestaan iPhone

Op 9 januari 2007 toonde toenmalig Apple topman Steve Jobs de eerste versie van de iPhone. Zoals altijd ging dat bij Jobs gepaard met flink wat ‘marketing geweld’, maar de eerste versie van het nieuwe ‘Apple speeltje’ was destijds helmaal niet zo geweldig.

First Iphone

De eerste versie had geen 3G, de batterij was snel op en de prijs was fors, maar liefst rond de 500 euro. Maar het apparaatje was al helemaal niet te koop in Nederland. Ons land werd pas enthousiast voor de iPhone toen deze als het 3GS model in 2009 voor het grote publiek ter beschikking kwam.

Android

Het duurde niet lang voordat Google met Android verscheen en het besturingssysteem gratis aanbod aan hardware concurrenten van Apple, waaronder met name Samsung. Het prijskaartje voor Android toestellen lag veel lager dan de Apple iPhone en de wereld werd verdeel in twee kampen, bijna vergelijkbaar zoals de PC wereld verdeeld is in Windows en macOS.

Apple houdt vast aan eigen strategie

Apple was nauwelijks onder de indruk van alle kritiek. Het bleek zelfs dat goedkopere modellen, om de concurrentie met Android aan te gaan, nauwelijks geld in het laatje brachten bij Apple. De echte liefhebbers betalen rustig 800-1200 euro voor een iPhone 13.

Ook is Apple eigenwijs met stekkertjes, opladers en ‘oortjes’. Het gehele systeem is nogal gesloten, een vaak gehoord stukje kritiek op alle hard- en software van Apple. Maar Apple houdt vast aan een superieure eindgebruikerservaring. Je betaalt daarvoor een prijs, maar je krijgt volgens Apple daarvoor ook flink wat gemak terug.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK