Xaar met nieuwe inkjetkop Irix

Xaar heeft een nieuwe printkop gelanceerd: de Irix met de combinatie van afzonderlijk gelaserde spuitmondjes en Xaar’s AcuDrp-technologie.

Xaar Irix

Het persbericht: “Uniforme druppelsnelheid en -volume worden ook geleverd, wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit bij langere printafstanden en helpt bij hoge codeherkenning voor codeer- en markeertoepassingen. De Irix is de nieuwste printkop afkomstig van het ImagineX-platform, dat de roadmap bepaalt voor de bulkinkjetinnovaties en printkopontwikkelingen van Xaar.”

De AcuDrp-technologie maakt ook een breder werkvenster mogelijk.

De Irix is ​​eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te integreren, lichtgewicht en compact, waardoor de printkop een populaire keuze is voor een breed scala aan printengine configuraties. Bovendien zorgen de eenvoudige vloeistof- en elektrische aansluitingen voor eenvoudige integratie, snelle opstart en eenvoudig onderhoud.

Graham Tweedale
Graham Tweedale, general manager van Xaar’s printhead business unit

De Xaar Irix is ontworpen als een niet-wegwerp-technologie, met een lange levensduur voor een minimale impact op het milieu. Het is niet nodig om cartridges te vervangen, waardoor afval wordt geminimaliseerd en de duurzaamheid verbeterd. Graham Tweedale, general manager van Xaar’s printhead business unit: “Ontworpen met de gebruiker in gedachten, zorgt de Xaar Irix voor nauwkeurige, betrouwbare en gemakkelijke print voor codering en markering, grootformaat graphics en additive manufacturing-toepassingen, en levert hij keer op keer efficiënte, effectieve en indrukwekkende resultaten.”

Bron: Xaar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK