Heidelberg gaat meer in China produceren

Door middel van een joint-venture in China gaat de Duitse persenbouwer een deel van de productie verleggen naar dat land. Een deel van de gebouwen en terreinen in Wiesloch is verkocht aan een Belgische ontwikkelaar.

Heidelberg Wiesloch

De joint-venture is gesloten met Masterwork-moeder Tianjin Evergreen Technology. Er wordt een ultramoderne fabriek gebouwd op een terrein van bijna 330 hectare. De deal werd net voor de kerstdagen van het afgelopen jaar afgerond. Heidelberg en Masterwork werkten al tien jaar samen voor de productie van losse onderdelen die werden toegepast in de diverse persen van Heidelberg.

Vertrekkend CEO Hundsdörfer van Heidelberg zei dat de Chinese fabriek met exact dezelfde technologische specificaties zal gaan werken als in Duitsland, waarmee hij accentueerde dat er niets ingeleverd zou worden op de kwaliteit.

Joint Venture Heidelberg
De ceremonie voor de ondertekening vond online plaats. Mrs Li Li, president of Masterwork

De onderdelen die dus nu in China zullen worden geproduceerd zijn bestemd voor Heidelbergs bestaande fabriek in China te Qingpu, bij Shanghai, waar de CX- en SX-reeks wordt geassembleerd. Deze zijn versterkt door de introductie van de CX104 op China Print, wat heeft geleid tot orders voor meer dan 1.000 persen.

Hundsdörfer zei tot slot dat het gebruik van fabrieksterreinen en gebouwen in eigen land efficiënter zullen worden ingezet, waarmee eveneens op kosten zal worden bespaard. Inmiddels is zo´n 200.000 vierkante meter onder controle van het Belgische VGP, Heidelberg bezit nog steeds meer dan 640.000 vierkante meter op het terrein.

Bron: Printbusiness

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK