Advertentie-inkomsten tijdschriftenuitgevers in 2021 gestegen

2020 was met een verlies van 59 miljoen aan omzetverlies natuurlijk een slecht jaar, veroorzaakt door de pandemie. Er werd in het afgelopen jaar 11 miljoen euro meer omgezet.

Media Bestedingen 2021 Tijdschriften

Die 11 miljoen euro is natuurlijk een mooi getal, maar zeker niet genoeg om het omzetverlies van 2020 te compenseren. Vanaf 2011 zijn de bruto mediabestedingen in print gedaald, van bijna 418 miljoen euro tot bijna 190 miljoen euro in het afgelopen jaar.

Verschuivingen

Steeds vaker zien de tijdschriftenuitgevers een verschuiving naar digitaal, domweg vanwege het feit dat hun abonnees de content langs digitale weg consumeren. Dat betekent echter niet dat de gezamenlijke uitgaven toenemen. De dalende trend is al tien jaar gaande en treft zowel print als digitaal, alleen worden de verhoudingen wel anders.

Volgens onderzoeksbureau Nielsen hebben vooral vrouwenbladen en sportbladen last van dalende advertentie-inkomsten.

Aandeel DPG Media gestegen

DPG Media zag in 2021 haar marktaandeel toenemen van 16% tot 19,9%. Ook New Skool Media (nu onderdeel van Roularta Media Group) zag de bestedingen bij haar titels toenemen in met name: horeca, recreatie en toerisme.

Bronnen: Nielsen, Bladendokter.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK