Politieke partijen adverteerden meer in kranten maar minder in magazines en vaktijdschriften

De verkiezingen voor de Tweede Kamer waren dit jaar anders dan ooit tevoren te voorspellen zou zijn geweest. Corona heeft flinke gevolgen gehad, vooral voor de campagnes op straat. Er werd met bijna 13, 8 miljoen euro ruim 4 miljoen euro meer uitgegeven dan in 2017.

In print waren het vooral de dagbladen die beter scoorden dan in 2017. De campagneleiders hadden op tijd door dat het krantenlandschap door corona groeide en dus meer lezers trok. Dat vertaalde zich in een toename van ongeveer 316.000 euro aan advertenties in kranten. Maar magazines en vaktijdschriften leverden samen 9500 euro in.

Verkiezingsboren Trotter

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Nielsen. Ook televisiereclame deed het met 3,1 miljoen meer, aanzienlijk beter dan in 2017. Daarnaast werd ook voor buitenreclame ruim 500.00 euro meer uitgegeven. Verder blijkt uit het onderzoek dat D66 met ruim 3,2 miljoen euro koploper was, gevolgd door de VVD met bijna 2,7 miljoen euro. Zij wisselden dit jaar van plaats één en twee.

Bron: Nielsen

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK