SwissQprint met ‘direct to glass’ printsysteem

SwissQprint presenteert een nieuwe oplossing voor UV-vlakbedprint op glas, bestaande uit de glasoptie en een voor hechting geoptimaliseerde inktset.

Swissqprint Glass Option

Individueel bedrukte glaselementen zijn een rage in de binnenhuisarchitectuur: voor spatwanden in keukens, douche- en kamerwanden, glazen deuren, bekleding van liftcabines, wandkunst, enzovoort. SwissQprint heeft een optiepakket samen-
gesteld dat bestaat uit een mechanische oplossing voor een efficiënt en schoon proces, aangevuld met een inktset voor een optimale hechting.

De glasoptie en inkten zijn achteraf aan te brengen op SwissQprint LED printers.

Een scharnierende uitlijnrand met vijf traploos instelbare horizontale aanslagen zorgt voor een nauwkeurige positionering van de glaspanelen op het printbed. Dit laatste is afgedekt met speciaal beschermpapier dat luchtdoorlatend is. Het vacuüm houdt de media dus vast, maar het papier houdt de inkt vast die in de afloopmarge is gedrukt. Het printbed blijft schoon, en met de roll-to-roll optie schuift de operator het papier door met een druk op de knop. Dit betekent korte insteltijden tussen opdrachten.

De inktset die geoptimaliseerd is voor het bedrukken van glas omvat proces- en lichte kleuren, evenals wit en effectvernis. Een bindmiddel is overbodig, waardoor één processtap overbodig wordt. De vernis wordt gebruikt voor de afwerking, bijvoorbeeld om gedeeltelijk gematteerd glas of glanseffecten te produceren.

Bron: PrintAction Canada

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK