Boekenbeurs Leipzig gaat volgende week niet door

Dat het coronavirus het beurzenlandschap in haar greep heeft, behoeft geen toelichting. Zodra echter een beurs in onze eigen branche wordt geannuleerd, wordt de aandacht weer even verscherpt. Het annuleren van de Leipziger Buchmesse is een flinke tegenvaller voor 2500 exposanten uit 51 landen.

buchmesse-leipzigDe beurs zou plaatsvinden van 12 tot 15 maart. De beursorganisatie heeft samen met de gemeente Leipzig besloten het evenement te annuleren om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Beurzen die worden afgezegd, ook in eigen land, hebben over het algemeen een behoorlijk internationaal karakter, waarbij ‘mensengroepen’ uit verschillende landen bij elkaar komen. Dat is een verhoogd risico. De Leipziger Buchmesse had een ‘co-event’ in de vorm van ‘Leipzig liest’, waardoor in deelstaat Saksen zo’n 3700 evenementen op 500 leeslocaties op het programma stonden.

13 deelstaten met corona

Intussen heeft het coronavirus zich in bijna alle deelstaten van Duitsland verspreid. Volgens het Robert Koch Instituut steeg het aantal bevestigde infecties tot 188, waaronder voor het eerst gevallen in: Brandenburg, Thüringen en Saksen. Tot nu toe hebben alleen Mecklenburg-Vorpommern, Saksen-Anhalt en Saarland nog geen infecties gemeld.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK