Papiersector lanceert papiercirculair.nl

Papiercirculair.nl: dé plek voor informatie over circulair verpakken en recycling van papier en karton.

Logo Prn

Ondernemers verpakken hun producten steeds meer in duurzame verpakkingen: vaak kiezen zij voor papier en karton. Niet gek, want papier en karton zijn dé materialen voor een maatschappij waarin afval niet bestaat. Met de groeiende populariteit van papier en karton stijgt ook het aantal vragen over duurzaam gebruik ervan. De website papierCirculair.nl helpt die vragen te beantwoorden.

Recyclability en recycling

Alle partijen uit de papier- en kartonketen dragen bij aan sluiting van de kringloop.

Kringloop

Producenten, ontwerpers, brand owners, grafische ondernemers en verpakkingsbedrijven kiezen vorm en materiaal van hun verpakkingen. De samenstelling van het papier en karton bepaalt hoe gemakkelijk de verpakking kan worden gerecycled (recyclability). Consumenten, retail, gemeenten, inzamelaars en sorteerders zorgen ervoor dat de gebruikte verpakking weer terugkomt bij de papierfabriek. Schoon, droog en aan de bron gescheiden oudpapier is daarmee grondstof voor nieuw papier en karton (recycling).

PapierCirculair.nl

De vraag naar papieren en kartonnen verpakkingen neemt toe, en daarmee groeit het aantal vragen over duurzaam gebruik ervan. Is een kartonnen verpakking die is voorzien van laminaat recyclebaar? Mag mijn verpakking bij het oudpapier? Met PapierCirculair.nl beantwoorden de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) en Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) dergelijke vragen, en bieden zij het bedrijfsleven handvatten voor verdere verduurzaming van verpakkingen. Samen zorgen we voor het verder sluiten van de papierkringloop met steeds meer circulaire papieren en kartonnen verpakkingen. De circulaire samenleving in optima forma!

PapierCirculair sluit aan op de Scheidingswijzer van PRN en de onlangs door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) gepresenteerde Recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen. Deze Recyclecheck is tot stand gekomen in samenwerking met de VNP en PRN. Naast tips & tricks en veel gestelde vragen bevat PapierCirculair.nl praktische informatie over de circulaire economie.

Bron: persbericht

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK