Klimaatneutrale gedrukte producten op kringlooppapier

Alle op kringlooppapier gedrukte producten van ONLINEPRINTERS zijn nu klimaatneutraal – en wel zonder meerprijs voor u.

Eco Blokboek01

Klimaatverandering is momenteel een van de grootste uitdagingen, en houdt zowel particulieren als bedrijven bezig. Als onlinedrukkerij die zeer begaan is met het milieu, neemt ONLINEPRINTERS haar verantwoordelijkheid. Daarom breidt ONLINEPRINTERS haar betrokkenheid bij de bescherming van het milieu, in samenwerking met de klimaatbeschermingsspecialist ClimatePartner, verder uit: Alle op kringlooppapiergedrukte producten van ONLINEPRINTERS zijn nu klimaatneutraal – en wel zonder meerprijs voor u. Het bedrijf voldoet dus aan de wens van veel klanten naar klimaatneutrale alternatieven en meer duurzaamheid. 

Wie de voorkeur geeft aan kringlooppapier, levert door dit milieuvriendelijke alternatief al een bijdrage aan de bescherming van het milieu. ONLINEPRINTERS zet deze aanpak nu consequent voort en garanderen de klimaatneutraliteit van het gedrukte product op kringlooppapier, door onze samenwerking met de klimaatbeschermingsspecialist.

Eco Blokboek02

Berekening van de CO2-voetafdruk

Voor de klimaatneutraliteit heeft ONLINEPRINTERS de CO2-voetafdruk van de gedrukte producten op kringlooppapier berekend met ClimatePartner. Compensatie van CO2-emissies is behalve het voorkomen en verminderen ervan, een nieuwe belangrijke stap bij de bescherming van het klimaat als geheel. Om de compensatiehoeveelheid te bepalen, wordt eerst de Product Carbon Footprint berekend: in dat geval van de inkoop via het drukken tot en met de levering van het gedrukte product aan de klant.

Ontdek wat ONLINEPRINTERS extra doet om het milieu te beschermen!

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In dit najaar worden de trainingen grotendeels online gegeven. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK