Martin Garrix postzegel komt tot leven

Koninklijke Joh. Enschedé (KJE) en WijDoenDingen hebben met Martin Garrix en PostNL samengewerkt om de eerste Nederlandse interactieve postzegel te ontwikkelen. PostNL introduceerde de eerste interactieve postzegel met Martin Garrix, die in combinatie met een app op een smartphone een digitale 3D-animatie van de artiest weergeeft.

Martin Garrix

KJE is wereldwijd bekend als producent van waardedrukwerk en het eeuwenlang drukken van bankbiljetten en waardezegels. In samenwerking met het ontwerpbureau WijDoenDingen, dat gespecialiseerd is in digitale media en marketing, brengt het bedrijf nu innovaties in de traditionele wereld van postzegels.

New Je Logo 2019 2

Gelmer Leibbrandt, Algemeen Directeur van KJE: “Ook onze industrie maakt gebruik van de nieuwste technologie. Met WijDoenDingen werken we al samen in de ontwikkeling van interactieve biljetten, “MyEventNote”, en dezelfde technologie passen we nu toe op deze speciale postzegel. Hiermee slaan we de brug tussen conventioneel drukwerk en de digitale wereld en maken we een grote stap voorwaarts.”

De koppeling van een postzegel, een app en een smartphone laat een postzegel of een biljet tot leven komen. Er kan telkens nieuwe content aan toegevoegd worden, waarmee elke keer een nieuwe beleving beschikbaar komt. Deze innovatieve laag verrijkt het drukwerk en het grafisch vakmanschap waar KJE bekend om staat.

Virtueel optreden

Speciaal voor deze uitgifte is een app gratis te downloaden via Google Play en de Apple Store. Door vanuit de app de postzegels te scannen, start een AR-applicatie (augmented reality) met een virtueel optreden van Martin Garrix. “Het is echt een fantastische app”, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL. “Je krijgt eerst een videocall van Martin Garrix en vervolgens wijst het zich vanzelf hoe je deze beroemde dj bij je thuis kunt laten optreden. De app is gratis, je hoeft alleen maar de postzegels te kopen en te scannen.”

Bron: De app is tot stand gekomen door samenwerking tussen: PostNLKoninklijke Joh. EnschedéWij Doen Dingen, Martin Garrix B.V.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK