Breng eenvoudig je arbo-risico’s in kaart: gebruik de nieuwe RI&E Grafimedia!

Sinds vorige week heeft de Grafimediasector een compleet nieuwe Arbo RI&E gekregen. Heb jij ‘m al gezien? Het is een moderne internetapplicatie die door de sociale partners is ontwikkeld, waar elk bedrijf eenvoudig haar risico’s mee in kaart kan brengen.

Het programma geeft antwoord op veel vragen, berekent de risico’s op basis van ingevoerde gegevens en helpt jou als ondernemer of KAM-medewerker om je bedrijf nóg veiliger te maken. Of het nu gaat om de BHV-organisatie, het uitvoeren van een blootstellingsbeoordeling van de gebruikte stoffen of het in kaart brengen van de risico’s bij de diverse afdelingen en werkplekken.

Arbo Grafimedia

Het hebben van een RI&E is voor élk bedrijf verplicht

Het mooie van deze RI&E is, dat het niet alleen de arbo- en veiligheidsaspecten behandelt die in onze bedrijfstak aan de orde van de dag zijn, maar ook alle wettelijke verplichtingen meeneemt. Bovendien krijgt de gebruiker veel adviezen ter verbetering. Alles wat je geregeld moet hebben wordt eenvoudig met toelichting en ‘help’-teksten uitgelegd. Neem bijvoorbeeld het reduceren van het gebruik van oplosmiddelen, zoals IPA in de offset. De RI&E helpt je hierbij. 

Arbo Rie

Het is al vanaf 1 januari 1994 een wettelijke verplichting volgens de Arbowet om een RI&E te hebben, ongeacht het aantal medewerkers. Wij begrijpen dat ondernemers in de Grafimedia het druk hebben met winstgevende activiteiten. Toch is het belangrijk om de RI&E in te vullen, omdat ondernemers verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden op het werk. Om bedrijven in de praktijk te ondersteunen hebben de sociale partners de branche RI&E ontwikkeld, met zo veel mogelijk gebruikersgemak. De branche RI&E Grafimedia is daarnaast erkend door het Steunpunt RI&E. Daardoor vervalt de toetsing door een arbodienst/arbo-kerndeskundige voor bedrijven t/m 25 werknemers. 

Ga nu aan de slag

Heeft jouw bedrijf nog geen RI&E, wil je hier wel mee aan de slag maar ontbreekt het je aan de nodige tijd hiervoor, of wil je erbij geholpen worden? Of heb je wel een RI&E maar heb je er al een tijdje geen aandacht meer aan besteed en wil je daar ondersteuning bij? Daar zijn natuurlijk oplossingen voor. De adviseurs van het Helpdesk Arbografimedia willen je graag verder helpen.  

De helpdesk heeft veel kennis in huis over (o.a.) arbo en veiligheid en heeft al veel bedrijven geholpen met het opzetten van hun RI&E. Deze eerstelijns dienstverlening is gratis voor KVGO-leden. 

En heb je  alles ingevoerd en is de Arbo RI&E op orde? Dan is er ook nog de extra mogelijkheid om deze te  certificeren met een Arbo RI&E certificaat. Dat is een extra waarborg waarmee je kunt aantonen dat je als ondernemer veel waarde hecht aan veiligheid in jouw bedrijf. 

Leuke bijkomstigheid; de branche RI&E is gratis voor KVGO-leden. Kijk voor meer informatie op de website www.arbografimedia.nl of neem contact op met de Helpdesk (020 – 543 56 65, of mail: info@arbografimedia.nl). 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK