Kurt De Cat nieuwe hoofdredacteur Vlaamse grafimedia bladen

Vanaf 1 april 2021 is Kurt De Cat (51) de nieuwe hoofdredacteur van de cluster vakbladen van Roularta Media Group voor de grafische sector. Hij volgt Alain Vermeire op die met pensioen gaat.

Kurt De Cat

Kurt De Cat studeerde sociaal en cultureel werk aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen en kwam eerst bij Roularta terecht als telefonisch verkoper. Daarna werkte hij bij CM, UPS en Keesing. Na een tussenstop bij Industrie Magazine ging hij in 2014 als redacteur aan de slag bij Trends Magazine.

Kurt De Cat wordt verantwoordelijk voor Grafisch Nieuws, al een halve eeuw het referentievakblad voor de Belgisch-Luxemburgse grafische sector. Daarnaast is er het Verpakking- en Labelmagazine, dat bestemd is voor de verpakkende en etiketterende industrie in België. M&C (Media & Communication) tenslotte richt zich op de sign- en beletteringsbedrijven. De vakbladen verschijnen in twee talen en zijn ook digitaal te lezen via website en nieuwsbrieven.

Alain

Roularta bedankt Alain uitdrukkelijk voor de jarenlange samenwerking en loyale diensten. Binnenkort verschijnt een speciale editie van Grafisch Nieuws, waarin Alain terugblikt op 40 jaar journalistieke ervaring in de grafische industrie. Hierin verschijnt ook een duo-interview tussen beide mannen.

Beelden: Linksboven Kurt De Cat en rechtsonder Alain Vermeire

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK