Print met digitaal koppelen is nu wel heel eenvoudig met de nieuwe Apple camera app

Portrait Mode met studiobelichting kreeg meer aandacht dan de nieuwe mogelijkheid van de iOS camera app om QR-codes te scannen en de QR verborgen functie automatisch te activeren. Toegegeven, ik ben nooit een grote fan geweest van QR-codes. Ze verpesten vaak de vormgeving en waren tot nu toe niet echt gebruiksvriendelijk. Dat laatste is nu veranderd in de Apple camera app. In de standaard fotomode herkent de software niet alleen een QR-code, maar is ook in staat om de actie die aan de code gekoppeld is automatisch uit te voeren. Die gebruikersvriendelijkheid opent nieuwe printtoepassingen, waarmee de gebruikers snel naar een website kunnen gaan of extra informatie over producten, diensten etc. via het web kunnen oproepen. Daarmee is de koppeling tussen print en de digitale wereld zo eenvoudig geworden, dat de toepassingen van QR-codes wel eens in een stroomversnelling zouden kunnen komen.
Probeer, als je over een iPhone met de laatste update beschikt, het maar eens met de onderstaande code die je naar de blokboek.site brengt. Voor het creëren van de code gebruikten we de gratis QR Code Maker, die je kunt vinden in de AppStore.

Wil je weten hoe het precies werkt, kijk dan op iCulture via deze link. 

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK