Digital Minds EU rapport vraagt om veranderingen met risico’s

Digital Minds Euro forumAls je aan Europese leiders, industriekopstukken en toponderzoekers vraagt wat de digitale toekomst van Europa is dan krijg je naast politieke stokpaardjes en reclame voor hun eigen zaak toch een coherent verhaal. Zo ook in het nieuwe rapport van de EU met de sprekende titel: Digital minds for a new Europe. Rode draad is dat we in Europa dreigen achter te lopen op digitaal gebied. Landen als China en Amerika nemen het voortouw en Europa zal, als we niet oppassen, de inkomsten uit de nieuwe digitale economie mislopen. De oplossing is volgens de meeste bijdragen in dit lezenswaardige rapport er als ondernemer vol ingaan met alle risico’s van dien. Banken en investeerders zouden met die risico’s rekening moeten houden. Programma’s van de EU en lokale overheden zouden vooral het praktische kennisniveau op moeten krikken. Nederland is nog niet zo slecht in deze oplossingen, zie het succes in het noorden waar games en publishing software ontwikkeld worden en de miljoenen die een Nederlandse ondernemer kreeg voor zijn web2print bedrijf. Wat we nog moeten leren van de Amerikanen is dat mislukken van een project of bedrijf inherent is aan de nieuwe digitale economie en een ondernemer een schat aan ervaring oplevert voor zijn volgende zaak. Het complete rapport kun je hier downloaden.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK