PaperCode: interactieve kaart

papercodePaperCode interactive card is een interactieve kaart waarin een code (onzichtbaar) is geïntegreerd in de opdruk. Door de code via een app op je smartphone te scannen wordt de media geactiveerd en de content vrijgegeven. Doordat de code niet zichtbaar is voor de consument stoort deze de opdruk niet en is deze ook niet te kopiëren of te reproduceren. Zo kan de Papercode-kaart ook worden gebruikt als beveiliging om ervoor te zorgen dat de unieke content alleen bij die consument terecht komt die de kaart bezit. Zo kan de Papercode-kaart bijvoorbeeld als merkbescherming of voor een loyaliteitsprogramma worden gebruikt. Andere toepassingen zijn het tonen van een trailer voor een film of game of mediapublicaties.
Voor het maken van de PaperCode interactive card wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerde druktechniek en speciale geleidende inkt.
De PaperCode interactive card is tot stand gekomen via samenwerking tussen Bergman Mediagroup en drukkerij Hazenberg. Ook kennisnetwerkorganisatie Wereld van Papier is hierbij betrokken geweest.
Bekijk ook het filmpje van de PaperCode interactive card.
Bron: Wereld van Papier


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK