Plastic van algen als alternatief

pelikaan BlokboekEnkele Japanners hebben een milieuvriendelijk alternatief bedacht voor plastic. Het gaat om het zogenoemde agar, smaak- en reukloze, witachtige substantie, dat uit algen gewonnen kan worden door deze te koken. In gedroogde vorm is het materiaal licht en poreus, wat het geschikt maakt om bijvoorbeeld als verpakkingsmateriaal om producten te beschermen tijdens transport. Er zijn ook stevigere varianten mogelijk voor andere toepassingen.
De Japanners, die werken onder de naam AMAM, hebben hiermee op de Milan Design Week de prestigieuze Lexus Design Award in de wacht gesleept. Zij zijn als winnaars uitgeroepen onder de 1.200 inzendingen wereldwijd.
Een mooi milieuvriendelijk alternatief. Plastic dat in zee belandt vormt een groot milieuprobleem. Als dit nieuwe materiaal in zee terecht komt, dan is het weer terug bij de bron en veroorzaakt het niet een nog grotere plastic soep die nu onze oceanen bedreigt.
Bekijk ook het filmpje over Agar Plastic

Bronnen: RTL Nieuws/Quartz


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK