OpenAI-topman paar dagen na ontslag aan het werk bij Microsoft

OpenAI is het bedrijf waar inmiddels ’s werelds meest bekende chatrobot ChatGPT is ontwikkeld. Microsoft heeft een flink aandeel in het innovatieve bedrijf. Toch kon de software reus interne onrust niet voorkomen. OpenAI-topman Sam Altman werd totaal onverwacht ontslagen.

Chatgpt

#UPDATE: Ingewijden weten te melden dat vandaag wordt gesproken over een terugkeer van Altman

Niemand weet wat er precies speelde en nog speelt binnen het bedrijf. het afgelopen weekend werd in de media gekarakteriseerd als de meest opzienbarende corporate soap van het jaar. Het enige gegevens dat de media bereikte was dat Altman niet ‘consistent openhartig‘ zou zijn geweest in zijn communicatie, waardoor de uitoefening van zijn verantwoordelijkheden werd gehinderd.

Altman heeft een nieuwe arbeidsovereenkomst gekregen bij Microsoft

De historie, zoals opgetekend in de landelijke media: ‘OpenAI werd in 2015 opgericht door een groep van tien prominente figuren in Silicon Valley, onder wie Sam Altman, investeerder Peter Thiel en tech-ondernemer Elon Musk. De groep had een gedeelde zorg. Artificiële intelligentie zou, volgens de oprichters van OpenAI, kunnen leiden tot existentiële risico’s voor de mensheid. De oprichters besloten dat AI alleen veilig kon worden ontwikkeld in een bedrijf zonder winstoogmerk‘.

Van het bedrijf zonder winstoogmerk, dat OpenAI bij de oprichting zo kenmerkte, is weinig over. Microsoft investeerde 13 miljard dollar en vergrootte op die manier haar grip op AI in een internationaal zeer concurrerend landschap, waar AI wordt gezien als ‘the next big thing‘.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK