‘Vorsten’ bestaat halve eeuw

Het magazine Vorsten bestaat 50 jaar. En dat wordt door de redactie gevierd met een feestelijke special: HappyRoyals. De special ligt vanaf deze week in de winkel.

Vorsten Kopbeeld

De eerste editie van Vorsten verscheen in april 1973. Dat was, volgens hoofdredacteur Alida Dijk, natuurlijk een heel andere tijd. Nederland was een stuk Oranjegezinder. En daarin ligt ook de uitdaging voor de redactie. Het magazine Vorsten is na 50 jaar ‘still going strong’, maar de vaste abonnees vergrijzen. “We zien de gemiddelde leeftijd van de lezer oplopen. Ook zijn er veel concurrerende titels, zoals Libelle en Nouveau, die tegenwoordig geregeld aandacht besteden aan de royals. En natuurlijk – zoals bijna alle bladen in Nederland – zien wij ook de hoeveelheid abonnees dalen”, vertelt Dijk.

Vorsten verschijnt 14 keer per jaar in een oplage van ruim 16.000 exemplaren. De titel is in handen van Roularta Media Nederland.

Lees verder bij ‘De Bladendokter’

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK