Ook Koenig & Bauer laat groeicijfers zien

Twee weken geleden maakte Heidelberg haar groei van 5% in omzet over het derde kwartaal van 2022 (okt. – dec.) bekend. De omzet in het vierde kwartaal van Koenig & Bauer kwam uit op € 380 miljoen, tegen € 328,4 miljoen in de laatste drie maanden van 2021. De groei bij Koenig & Bauer is derhalve met 15% fors groter dan bij Heidelberg.

koenig-bauer

Natuurlijk zijn de cijfers van dergelijke grote ondernemingen niet makkelijk met elkaar te vergelijken. De omzet voor 2022 bedroeg 1,186 miljard euro. Bij Heidelberg was de omzet in de eerste 9 (!) maanden van hun gebroken boekjaar al 1,86 miljard euro.

Vergelijk de cijfers met de resultaten van Heidelberg

Koenig & Bauer CFO Stephen Kimmich is blij met de voorlopige jaarcijfers (de volledig gecontroleerde resultaten worden eind maart gepubliceerd). De EBIT (operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting) bedroeg 22 miljoen euro, tegen een verwachting van 15-20 miljoen euro. Hogere kosten drukken volgens hem wel de marges van het bedrijf. Over de hele linie wijzen de cijfers in de goede richting. Zelfs de verliezen in de digitale en webdivisie werden gehalveerd. Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van inkjetdruktechnologie zowel in de sector van het industriële drukwerk als in golfkarton toeneemt.

CEO Andreas Pleßke zegt: “Vooral in het derde kwartaal werd duidelijk dat we zeer snel de juiste strategieaanpassingen konden doorvoeren als reactie op de veranderde marktomstandigheden. Bovendien hebben we ons reeds succesvolle programma voor efficiëntieverbetering P24X geïntensiveerd.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK