Koenig & Bauer maakt zich onafhankelijk van aardgas via pijpleidingen

Met het oog op een dreigend gastekort heeft Koenig & Bauer de afgelopen maanden intensief gewerkt aan het onafhankelijk worden van pijpleiding-gas. Als gevolg van deze inspanningen zal het tot dusver voor de productie benodigde procesgas eind juli 2022 volledig zijn vervangen.

Kb Gas Onafhankelijk
Beeld: Koenig & Bauer

Bovendien zal de brandstofvoorziening voor verwarmingsenergie op de belangrijkste productielocaties vóór 1 september 2022 worden aangepast.

Koenig & Bauer streeft ernaar op lange termijn onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen en bestand te zijn tegen toekomstige schommelingen op de energiemarkten.

Zo zal door aanpassing van de infrastructuur pijpleiding-gas voor het begin van het stookseizoen worden vervangen door een energiemix, bestaande uit onder meer: LPG, stookolie en stadsverwarming. Als gevolg van een beperkte gasvoorziening kunnen ook onvoorziene schommelingen in het elektriciteitsnet niet worden uitgesloten. Koenig & Bauer heeft daarom mobiele noodstroomaggregaten (NEA) met een hoge capaciteit aangeschaft, die naar behoefte kunnen worden ingezet. Dit betekent dat de eigen productie van Koenig & Bauer in alle Europese fabrieken, ook bij een onderbreking van de Russische gastoevoer, grotendeels verzekerd is.

Duurzaamheid

Koenig & Bauer werkt ook verder aan duurzame energieconcepten, een inspanning die al voor de gespannen situatie met betrekking tot de voorziening was begonnen. Het allesoverheersende doel is onafhankelijkheid op lange termijn van fossiele brandstoffen en maximale zelfvoorziening, met name met het oog op het bereiken van de door Koenig & Bauer zelf vastgestelde duurzaamheidsdoelstellingen en voor maximale bestendigheid tegen toekomstige schommelingen op de energiemarkten.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK