Heidelberg 5% meer omzet in derde kwartaal van oktober tot en met december 2022

Heidelberg zegt de eerste 9 maanden maanden van het gebroken jaar 2022/2023 goede resultaten te hebben geboekt. De inkomsten over die periode bedroegen bijna €1,86 miljard. Orders kwamen vooral uit Noord Amerika en Europa.

Ludwin Monz
CEO Heidelberg Ludwin Monz

De omzet in het derde kwartaal bedroeg €609 miljoen, over de gehele negen maanden nam de omzet toe met 10% komend vanaf bijna €1,73 miljard in het vorige boekjaar.

Vooral sterke groei (18% in aantal orders, 22% in geld) voor verpakkingssegment

De EBITDA (winst vóór aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen) bedroeg na 9 maanden €144 miljoen, hetgeen overeenkomt met een marge van 8,3% op de omzet.

CEO Ludwin Monz zegt in een persverklaring: “We hadden een positief derde kwartaal en konden onze omzet en bedrijfsresultaat verder verhogen. Vooruitkijkend zullen de komende maanden worden beïnvloed door de verwachte stijging van materiaal-, energie- en personeelskosten.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK