Apple verwacht na succesvol tweede kwartaal leveringsproblemen in het derde kwartaal

Het tweede kwartaal liep van eind december 2021 tot en met eind maart van dit jaar. Er werd een record omzet gemaakt van 92,2 miljard euro. De omzet van de Mac ging met bijna 15 procent omhoog.

De omzet was 9% hoger in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Van de omzet was bijna 48 miljard euro afkomstig van de verkopen van iPhones, een toename van 5,5 procent. De totale bruto winstmarge steeg van 42,5 naar 43,7 procent.

Bijna elke Apple-categorie groeide

Bijna elke omzetcategorie van Apple noteerde een flinke groei. Alleen de iPad moest het met iets minder doen. De omzet daalde van bijna 7,5 miljard euro naar 7,25 miljard euro. De Mac-omzet was goed voor bijna
10 miljard euro, komend vanaf 8,6 miljard euro. Dat is mede te danken aan de eigen ‘M’ chips.

Geen voorspellingen voor het derde kwartaal

Apple doet geen voorspellingen over het komende kwartaal. Leveringsproblemen van diverse componenten zullen zeker invloed hebben op de productie van verschillende hardware gebaseerde systemen van Apple, dus de iPhone, de iPad en de Mac.

Analisten hadden verwachtingen slechter ingeschat

Analisten verwachtten dat de omzet in het afgelopen kwartaal zou tegenvallen. Met name op het gebied van de verkoop van de Mac, dat was dus niet zo. Ook de verwachting dat mensen steeds langer met hun iPhone doen voor ze die vervangen, bleek dus niet uit te komen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK