Mondi’s high-speed inkjetpapier racet naar Hunkeler Innovations Days

De Hunkeler Innovation Days in Luzern, Zwitserland, worden van 27 februari tot 2 maart gehouden. In de afgelopen drie jaar, waarin de pandemie dit branche-evenement verhinderde, bleef inkjetdruk zich met hoge snelheid ontwikkelen en dat zal het blijven doen volgens het Smithers-rapport van 2021 ‘The Future of Print Equipment Markets to 2026’.

Voor beide soorten high-speed persen – op rollen en op vellen – groeit de markt. In Europa zullen inkjetinstallaties op rollen naar verwachting met ongeveer 50% groeien tussen 2021 en 2026. Inkjetinstallaties voor vellenpersen overtreffen deze cijfers echter, aangezien zij in West-Europa naar verwachting met 126% en in Oost-Europa met 288% zullen groeien in dezelfde periode.

Mondi Color Copy Jet Sra3 90

Mondi Uncoated Fine Paper – onderdeel van de internationale verpakkings- en papiergroep Mondi – ontwikkelde het grootste assortiment high-speed inkjetpapier in nauwe samenwerking met gerenommeerde OEM’s (Original Equipment Manufacturers). “Al onze high-speed inkjetpapieren hebben een geoptimaliseerde droogtijd, vooral de volledig behandelde en gepigmenteerde papieren”, legt Bernhard Cantzler, Hoofd Marketing & Innovatie van Mondi Uncoated Fine Paper, uit. ”Hiermee kunnen onze klanten rijke kleuren bereiken, het inktverbruik verminderen en besparen op de totale kosten. De recente uitbreiding van ons vellenaanbod gaat hand in hand met de marktontwikkeling”, voegt hij eraan toe.

Mondi’s high-speed inkjet team neemt deel aan de Hunkeler Innovation Days met een stand in hal 1.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK