Onlineprinters biedt beelden Shutterstock bij ontwerpen

Gebruikers van de online ontwerptool van internetdrukker Onlineprinters, hebben nu toegang tot
20 miljoen afbeeldingen in de omvangrijke Shutterstock-collectie

Onlineprinters Shutterstock Rgb

Bij Onlineprinters bestellen grafisch ontwerpers, marketing medewerkers en reclameprofessionals het drukwerk voor hun reclame- en marketing-activiteiten. Tot de klanten van de online drukkerij behoren echter ook veel zelfstandigen, eigenaren van bedrijven en winkels, evenals start-ups. Voor deze doelgroep stelt de onderneming op haar website een ontwerptool beschikbaar. Daarmee kunnen klanten het drukwerk met behulp van templates eenvoudig en gratis in de browser vormgeven.

Met de nu aangegane samenwerking met Shutterstock, zet Onlineprinters de volgende stap met een omvangrijke contentbibliotheek. “Terwijl het voor professionele vormgevers tot hun dagelijks werk hoort om afbeeldingen voor hun projecten uit te zoeken, is dit voor kleinere bedrijven een uitdaging. Vaak nemen zij nog hun toevlucht tot gratis beelddatabanken. Maar daar ontbreekt het dikwijls aan kwaliteit en keuzemogelijkheden, waardoor alles nog tijdrovender wordt en leidt tot middelmatige resultaten“, legt dr. Fabian Stich, CCO van Onlineprinters, uit.

Pressebild Shutterst Ion Neutral Rgb

Om hun klanten te helpen bij het zoeken naar afbeeldingen, krijgen gebruikers van de online ontwerptool nu via een API-interface toegang tot de afbeeldingen van Shutterstock. Om ervoor te zorgen dat klanten snel het passende motief vinden, hebben de professionele vormgevers van Onlineprinters branche- en themaspecifieke fotocollecties gemaakt. Wie in deze collecties niets van zijn gading vindt, kan via een geavanceerde zoekfunctie toegang krijgen tot in totaal 20 miljoen motieven.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK