Shutterstock: ‘Krachtige, volle verzadigde tinten gaan in 2020 reclamecampagnes domineren’

Shutterstock, Inc., een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf dat via zijn creatieve platform hoogwaardige activa, tools en diensten aanbiedt, lanceerde afgelopen week zijn rapport over kleurtrends in 2020.

Door miljarden pixelgegevens van gedownloade afbeeldingen te analyseren en vervolgens elke pixel in kaart te brengen met de dichtstbijzijnde hex-code, onthult het rapport welke kleuren de grootste groei vertoonden tussen 2018 en 2019, evenals lokale favorieten uit de hele wereld. Tot de 1,9 miljoen klanten van Shutterstock behoren ontwerpers, marketeers, creatieven en bloggers, die vaak maanden van tevoren aan campagnes en projecten werken. Hun downloadkeuzes helpen om trends te voorspellen in het komende jaar.

shutterstock-colortrends-2020

De kleuren die het meest in populariteit zijn gegroeid zijn onder andere:

  • Lush Lava #FF4500: een gedurfde en vurige oranjerode kleur die snel opvalt – de merkbaar warme kleur zal bedrijven helpen om de aandacht te vestigen op hun merk.
  • Aqua Menthe- #7FFFD4: een levendige, cyaan getinte muntschaduw die perfect is om een speelse, moderne en uitgaande merkpersoonlijkheid over te brengen.
  • Phantom Blue- #191970: een rijke marine met aanzienlijke diepte, die een dramatische nachtelijke hemel nabootsen – ideaal voor een meer professionele, volwassen merk look en feel.

“In een visueel drukke media- en reclamewereld is opvallen zowel een kunstvorm als een uitdaging voor merken. Kleur is natuurlijk een krachtig hulpmiddel om merken te helpen de aandacht van hun publiek op een effectieve en betekenisvolle manier te trekken”, zegt Lou Weiss, Chief Marketing Officer bij Shutterstock.

“Als we kijken naar 2020, blijkt uit de gegevens een duidelijke verschuiving van de turbo-gevulde neon van 2019 naar meer verheven, gedurfde en verzadigde kleuren, die de aandacht trekken op een verfijnde manier. Naast de top drie snelst groeiende kleuren in populariteit wereldwijd, benadrukt het rapport ook de top drie van snelst groeiende kleuren voor 24 landen. Van een mosgroene kleur in Zuid-Korea tot een donkere orchidee in Brazilië, tonen deze tinten lokale favorieten in verschillende regio’s, die ook gebaseerd zijn op de jaar-op-jaar groei.”

Bron: ShutterStock, bekijk het volledige rapport.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK