Nieuwbouw DPG Media in Amsterdam van hout

Het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media Nederland aan de Amsterdamse Joan Muyskenweg staat naast de ooit zichtbare drukkerij van het bedrijf langs de ring A10. Dat pand staat nu ‘verscholen’ achter
G-Star Raw, waar dus ook het nieuwe hoofdkantoor in rap tempo verrijst.

Artist Impressions Hoofdkantoor Dpg Media
Artist Impression hoofdkantoor DPG Media Nederland (beeld: Team V)

Vastgoedontwikkelaar Being en projectmanagement- en vastgoedadviesbureau Drees & Sommer Netherlands schreven samen in op het project en wonnen de aanbesteding. Het hoofdkantoor kenmerkt zich door een unieke eigenschap: duurzaam hout. In 2024 moeten de medewerkers hun weg zien te vinden op zo’n 44.000 meter vloeroppervlak.

Op de website van Drees & Sommer wordt beschreven hoe het project verloopt: ‘Behoedzaam laten de kraandrijvers geprefabriceerde onderdelen op hun plek zakken, waar zij door een montageploeg worden vastgezet. Tussen de drie betonnen kernen van het toekomstige kantoorgebouw zijn inmiddels twee etages zichtbaar. De vloeren en kolommen zijn gebouwd in hout’.

Bron: Drees & Sommer

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK