Mediahuis sluit krantendrukkerij in Newry (Noord-Ierland)

Mediahuis zegt zich meer te willen concentreren op uitgeefactiviteiten, en verlegt de drukorders van o.a. de Republic of Ireland naar ’third-party’ partijen als de Irish Times Group.

Newry Print Mediahuis

De krantendrukkerij biedt momenteel werk aan zo’n 50 werknemers. Volgens een bericht in Printweek wordt de drukkerij niet verkocht, maar volledig opgeheven. De manroland-Goss apparatuur zal worden ontmanteld.

Mediahuis nam INM in 2019 over voor 146 miljoen euro.

De Noord-Ierse publicaties van het bedrijf, waaronder The Belfast Telegraph en Sunday Life, zullen verder worden gedrukt door Interpress, het zusterbedrijf van de in Belfast gevestigde krant Irish News.

Mediahuis zal INM verder ontwikkelen met de centrale digitale strategie, zoals CEO Gert Ysebaert gezegd heeft. Hij zei het zo: “Mediahuis heeft de omslag weten te maken van een printbedrijf met digitale expertise naar een digitaal bedrijf dat ook uitzonderlijk sterke printmedia maakt.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK