Voormalig NDC – nu Mediahuis Noord – neemt Hoekstra Krantendruk over en sluit deze drukkerij

Hoekstra is een drukkerij met zo’n 21 medewerkers, gevestigd in Emmeloord. Het bedrijf is actief in nieuwsbladen, huis-aan-huisbladen, reclamefolders. De overname betekent echter dat de drukkerij uiteindelijk gesloten zal worden en de productie in Leeuwarden zal gaan plaatsvinden.

Hoekstra Logo

De aandeelhouders van Hoekstra hebben een principeakkoord bereikt. Koos Boot, CEO van Mediahuis Noord, zegt in het nieuwsbericht van Flevopost van vandaag: “Wij zetten vol in op onze digitale transformatie. Tegelijkertijd koesteren wij onze printuitgaven, die belangrijk blijven voor onze lezers en adverteerders. Met de overname van Hoekstra Krantendruk en het overhevelen van het drukwerk naar Leeuwarden, versterken we de bezetting van onze drukkerij en verwelkomen wij tevens een groep zeer ervaren drukkers.”

Reistijd tussen Emmeloord en Leeuwarden ongeveer een uur.

Gert Sjoerdstra, Algemeen Directeur Hoekstra Krantendruk: “Door de overname worden de kennis en ervaring van Hoekstra, opgedaan in 140 jaar, en van Mediahuis Noord, samengevoegd. Het is prachtig om onze klanten straks te blijven bedienen vanuit de drukkerij in Leeuwarden met kwalitatief hoogwaardig drukwerk.”

De overname is onder voorbehoud van onder andere advies van de ondernemingsraad van Mediahuis Noord. Afronding van de transactie wordt verwacht in februari 2022.

Bron: Flevopost

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK