Jonge grafici kiezen voor oude degelpers

Een leuk artikel in De Stentor over een jong stel grafici dat zich met een kaartenwinkel vestigt in Deventer. Ze drukken hun kaarten in eigen huis, op een iconische Heidelberg degelpers.

Technology 2643270 1920

“Na jarenlang samen te hebben gewerkt in het leukste kaartenwinkeltje van Nederland, Alternote, slaan Sophieke de Voogt en Peter Rouwendaal de handen ineen om een volgend avontuur aan te gaan.” Met Habitat Graphics gaan ze kaarten ontwerpen en zelf drukken op de oude drukpers uit 1962.

“Zoals deze oude pers drukt, zo kom je het drukwerk niet meer tegen”, vertelt Peter. Binnenkort opent hun Habitat Graphics aan de Walstraat 16 in Deventer. “We zullen verschillende kaartenseries op de markt gaan brengen, maar ook met customopdrachten aan de slag gaan.”

Bron: Website Habitat Graphics, De Stentor

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK