Oude zetmachine van Linotype naar New Skool Media

linotypeBijna was een beroemd stuk grafisch erfgoed op de stort beland. De oude zetmachine van Linotype, die tot 1978 is gebruikt voor het drukken van Vrij Nederland, was rijp voor de sloop. De Weekbladpers, tegenwoordig WPG Media, heeft er geen ruimte meer voor in het nieuwe pand in Amsterdam. Er bleek weinig interesse meer voor het grafische gevaarte dat 2.000 kilo weegt en een afmeting heeft van 160 x 160 cm. Gelukkig heeft Rob Koghee van New Skool Media, de uitgeverij die vorig jaar 19 titels van Sanoma overnam, de oude machine op het laatste moment overgenomen en daarmee gered van de sloop.
Bron: villamedia/nrc

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK