New Skool Media Best Presterende Werkgever in Uitgeverijbranche

NSMNew Skool Media is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de Uitgeverijbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering. “New Skool Media weet zijn omvangrijke knowhow op het gebied van special-interestbladen uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.”

New Skool Media BV is één van de grootste multimediale uitgeverijen in Nederland, in 2014 opgericht door Cor Jan Willig en Rob Koghee. Na de acquisitie van 19 special interest tijdschriftmerken, is het portfolio inmiddels uitgegroeid tot 23 titels waarvan de titels Vorsten, Kijk en Home & Garden de bekendste zijn. De uitgeverij gelooft in de uitgangspositie van tijdschriften om merken op lange termijn succesvol te ontwikkelen en uit te bouwen. New Skool Media is gevestigd in Amsterdam Duivendrecht en telt circa 230 vaste medewerkers, met een freelance-schil van nog eens bijna duizend mensen. Het is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in New Skool Media een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. “Innovatie is het sleutelwoord bij New Skool Media, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de lezer.”

Slanke operatie
Als werkgever onderscheidt New Skool Media zich met name door zijn gerichte aannamebeleid en het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die het zijn medewerkers geeft. Zowel personeelsverloop als ziekteverzuim zijn hierdoor opvallend laag. “New Skool Media is direct anders begonnen dan de grote uitgevers”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “Alleen de core-activiteiten zijn in eigen huis. Dat betekent dat alle bijna 230 werknemers direct betrokken zijn bij hun eigen blad. Alle ondersteunende diensten worden ingehuurd wanneer nodig, van ICT tot HR. Kortom: alle overhead is eruit gelaten en diensten worden alleen nog ingehuurd wanneer strikt noodzakelijk. Dit leidde direct tot een zeer slanke operatie.”

Weinig gelaagdheid
Daarnaast bestaat er weinig gelaagdheid in de organisatie. Iedereen communiceert rechtstreeks met de directie – de eigenaren – zonder tussenliggende managementlagen. Die korte lijnen maken snel schakelen en beslissen mogelijk. Zwaan: “Deze structuur heeft vanaf de start een cultuur gecreëerd die elke werkgever nastreeft: betrokkenheid en initiatief bij de medewerkers, verantwoordelijkheid nemen, communiceren met elkaar, voor elkaar inspringen, alleen gaan voor het beste, enzovoort. En dit zonder de moderne ‘handboeken-soldaat’ over management en HR-beleid. Gewoon vanuit de ziel van iedereen. De organisatie bruist van energie en er wordt als het nodig is dag en nacht gewerkt. Mooie bladen maken is ieders lust en leven!”

Samenvattend
“Succes wordt hier gedeeld, vertrouwen gegeven en openheid vereist. Een toonbeeld van werkgeverschap en management nieuwe stijl? Wie zal het zeggen. Hier past het en is het zeer succesvol. En daarmee is New Skool Media absoluut de branchewinnaar en wellicht zelfs een kandidaat voor de eindejaar-award voor Best Presterende Werkgever van 2016!”, aldus de Nominatiecommissie.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK