Multi-Post investeert in inkjetoplossing voor de White Paper Factory

Drie jaar geleden heeft Multi-Post het Hybridmail platform gelanceerd. “Met de ervaring die we hebben opgedaan en door te luisteren naar onze klanten hebben wij eind 2023 besloten het platform verder door te ontwikkelen en te moderniseren”, zegt commercieel manager Aat van Gessel. “Zo heeft de website een ingrijpende upgrade ondergaan, is er geïnvesteerd in nieuwe productieapparatuur én in een state-of-the-art inkjetoplossing van Profi-tec.”

Aat van Gessel: “Met de inkjetoplossing zijn we nog beter in staat om invulling te geven aan de White Paper Factory. De voordelen hiervan zijn dat er bij dit proces geen voorbedrukte formulieren en enveloppen meer nodig zijn. Blanco papier en enveloppen in plaats van voorbedrukte materialen geven een aanzienlijk voordeel in kosten en grotere flexibiliteit. Veranderingen in huisstijl bijvoorbeeld kunnen direct worden doorgevoerd. Ook is het beter voor ons milieu. De inkjetprinter staat inline gekoppeld aan een couverteersysteem. Hierdoor zijn we in staat om C5 of kabinet enveloppen te personaliseren met het logo van de klant, het ‘port betaald’ logo en zelfs met een unieke extra attentieregel op de buitenzijde van de envelop te printen. Zo verhoog je de aandacht van de mailing en maak je de boodschap nog persoonlijker.”

24.03 Multi Post Awa 1

“Met ons Hybridmail platform richten wij ons onder andere op het MKB-bedrijf”, vervolgt Van Gessel. “Wij nemen met dit concept als het ware de postkamerfunctie van deze bedrijven over en verzorgen de totale inkomende en uitgaande poststroom, zowel fysiek alsook digitaal. Alles wordt closed loop verwerkt. Dat wil zeggen dat de inhoud van iedere envelop gegarandeerd klopt. Het hele verwerkingsproces is door onze klanten 24/7 op documentniveau te volgen. De enveloppen die wij verwerken zijn van het Duitse merk AWA Couvert. AWAmatic enveloppen worden vooral gebruikt voor hoogvolume automatische verwerking van poststromen. Deze enveloppen onderscheiden zich door betrouwbaarheid, kwaliteit en storingsvrije verwerking met anti-stop garantie. Binnen ons Hybridmail proces worden documenten in blanco enveloppen verpakt. Daarna worden variabele adresgegevens en het logo van de afzender in kleur op de envelop geprint. Door het gebruik van AWA enveloppen hebben we aanzienlijk minder jobwissels. Wij zijn daardoor in staat om – zelfs kleine oplage toch efficiënt te verwerken – en daar profiteren onze klanten van.”

Foto: (vlnr) Aat van Gessel (Multi-Post) en Arnoud Schreutelkamp (AWA Couvert)

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK