Social Media Publishing veroorzaakt een Multi Channel Publishing Eruption

vulcanon-lowresDe Multi Channel Publishing eruptie zendt zijn eerste schokgolven in de vorm van social media publishing. Van Facebook Instant Pages dat gebruik maakt van al je “vrienden” om content te publiceren tot Flipboard dat de rol omdraait en ‘vrienden’ zoekt bij content, social media brengt kostbare content naar miljarden internetgebruikers wereldwijd.

3.424.971.237 potentiele lezers
Het gigantische bereik en de tijd die mensen op het net en op social media doorbrengen is de drijvende kracht achter de opkomst van deze vorm van publishing. Social Media Publishing lijkt simpel, met een klik staat je content op Facebook of is toegevoegd aan Flipboard of andere social media publishing oplossingen. Het afstemmen van de content op al die doelgroepen, ze met de juiste kop en beeld verleiden tot het lezen van de content en dan ook nog in actie komen naar aanleiding van die content is een vak apart. Hier ligt dan ook een kans voor onze industrie die niet alleen vaak al de content tot beschikking heeft, maar ook de kennis en ervaring heeft om met de juiste vormgeving en typografie die content te verpakken tot een succesvolle social media publicatie.

Een veelheid aan oplossingen beschikbaar

Bedrijven die hun content en klanten niet willen verliezen aan social media publishing specialisten hebben een ruime keuze in technische oplossingen. Dat kunnen stand-alone apps zijn zoals Flipboard en ScoopIt maar ook aanvullingen op prepress en workflow oplossingen die al in gebruik zijn. Zo kunnen Adobe InDesign gebruikers met WoodWing add-ons direct publiceren naar Facebook Instant Pages en kunnen QuarkXpress gebruikers met het Quark Publishing Platform naar Twitter en andere social media platformen publiceren. De kosten en leercurves van al die oplossingen zijn zeker het onderzoeken waard.

scoopit

Klik om de ScoopIt versie van blokboek.net online te bekijken.

Proof is in the eating of the pudding bij blokboek.net
Blokboek.com is van oorsprong al een digital only uitgave. Gestart met ScoopIt, een curating blog oplossing, zijn we in 2013 begonnen met WordPress als content management en web publishing platform te gebruiken. Daarmee bereiken we nu meer dan 20.000 Nederlands- en Engelstalige lezers in 115 landen. Met Blokboek.com bereiken we ook een snelgroeiend aantal social media lezers. Elke artikel wordt ook gepost naar duizenden Twitter-volgers, LinkedIn connecties en Facebook vrienden. Via simpele buttons kunnen bezoekers van Blokboek.com een artikel naar hun social media netwerk doorsturen. Een functie die wekelijks nu honderden extra lezers oplevert. Ook het delen van beelden met Pinterest zit in de lift, wekelijks gaan onze beelden naar gemiddeld 100 pinteresters.

Met ScoopIt verwachten we deze maand de 40.000e lezer te bereiken. Ervan uitgaande dat alle scoopers onze berichten re-scoopen kunnen we rustig stellen dat we daarmee 100.000 lezers bereiken.

Blokboek op Flipboard, klik om het te lezen

Blokboek op Flipboard, klik hier om het te lezen.

Flipboard on click social media publishing
Een nieuwe toepassing die we nu uittesten is Flipboard. Alle Engelstalige artikelen worden op dit platform in een Blokboek branded magazine gepubliceerd. Met de Flipboard app voor iOS, Android en de webversie voor desk- en laptop gebruikers kunnen lezers supersnel door onze artikelen bladeren. We hebben nu al gemiddeld 57 kijkers die de 58 geplaatste artikelen bijna 300 keer geflipt hebben.

Dus ja, onze social media publishing pudding wordt gegeten. Daarvoor moesten we wel wat doen en niet alleen technisch. Content moest geschreven worden met deze nieuwe publishing mogelijkheden in het achterhoofd. Dus de lengte van een artikel, de intro en de kop moeten daarop aangepast worden. Beeldmateriaal moet het juiste formaat en resolutie hebben en zoekmachines moeten die content kunnen vinden. Geen eenvoudige taak, maar zeker te leren.
En mocht je daarbij hulp nodig hebben dan zijn we met ons zusterbedrijf PRstory altijd in staat je te helpen.
Je kunt ook contact opnemen met marco@blokboek.com of rob@blokboek.com voor een vrijblijvend advies.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK