Monica Geuze slaat eerste munt voor 15 jaar Free a Girl

Monica Geuze heeft de eerste penning geslagen voor Free a Girl, ter ere van het 15-jarig bestaan van de organisatie. De uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt is voor het eerst voorzien van een gratis NFT.

Monica Geuze Slaat Eerste Munt Voor 15 Jaar Free A Girl

Met de Free a Girl penning vraagt de Koninklijke Nederlandse Munt aandacht voor de seksuele uitbuiting van jonge kinderen: naar schatting zitten zo’n 1,2 miljoen kinderen vast in een situatie van seksuele uitbuiting. Free a Girl ondersteunt wereldwijd activistische organisaties die er alles aan doen om meisjes te bevrijden: bevrijdingsteams trappen hier letterlijk deuren voor in.

Op de voorzijde van de penning staat de afbeelding van een jong meisje. De lijnen in de voorgrond duiden de gevangenschap aan waar veel jonge meisjes in zitten. Op de keerzijde van de penning is het logo van Free a Girl te zien. Net voor het logo rijst een vuist omhoog met daarin een gebroken ketting. Dit staat voor de vechtersmentaliteit van Free a Girl en aangesloten organisaties om zoveel mogelijk meisjes te bevrijden. Daarnaast symboliseert het de kracht van bevrijde meisjes zelf. De penning steekt in een toepasselijke coincard; de eerste coincard ooit van de Koninklijke Nederlandse Munt met een QR-code voor een NFT. De penning voor Free a Girl is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 4.000 stuks.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK