Blue Band Roombeter wint Gouden Windei van Foodwatch

Blue Band Roombeter van producent Upfield is door Nederlandse consumenten gekozen als meest misleidende voedselproduct van 2023. Blue Band wint daarmee het Gouden Windei van voedselwaakhond Foodwatch. 

Gouden Windei Blue Band Roombeter Wint Gouden Windei Van Foodwatch

De misleiding bij Blue Band Roombeter zit hem in hoe sluw de naam en verpakking van dit plantaardige alternatief op roomboter lijken. Roombeter schrijf je met een ‘e’ in plaats van een ‘o’, en het zit in de bekende gouden wikkel. “Handige marketingtruc” en “wat flauw dit!” zijn veelgehoorde commentaren die Foodwatch van boze consumenten heeft gekregen. De voedselwaakhond heeft in de 14 jaar dat het Gouden Windei wordt uitgereikt nog nooit zoveel klachten over één product ontvangen. 

Achter de overduidelijke winnaar eindigt Hero B’tween Protein als tweede met 19% van de stemmen. Heel veel consumenten vallen over de onzinnigheid van een relatief duur ‘speciaal proteïne’ product, omdat het merendeel van de Nederlanders dagelijks al meer dan genoeg eiwitten binnenkrijgt. In een handje ongezouten pinda’s zit bovendien meer eiwit dan in een reepje van Hero. Ook het feit dat de verpakking voor de helft uit gebakken lucht bestaat wordt Hero zwaar aangerekend. Hero heeft aangegeven dat in het nieuwe jaar een kleinere verpakking op de markt komt.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK