Koninklijke Nederlandse Munt overhandigt herdenkingsmunt voor 100 jaar Warner Bros.

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een herdenkingsmunt voor Warner Bros. geslagen met laser- en 3D techniek, in opdracht van de Centrale Bank van Malta. De herdenkingsmunt is een eerbetoon aan de films, muziek en iconische momenten die Warner in haar 100-jarig jubileum heeft voortgebracht.

De filmstudio viert in 2023 maar liefst 100 jaar aan storytelling dat publiek over de hele wereld al sinds 1923 vermaakt. Julian Moon, Hoofd Consumentenproducten EMEA & Azië-Pacific, Warner Bros. Discovery Consumentenproducten, heeft de eerste munt ontvangen voor 100 jaar Warner Bros. tijdens het Candlelight Concert in Amsterdam. ‘Candlelight: 100 jaar Warner Bros.’ is een internationale reeks van concerten, gegeven ter ere van de iconische films, muziek en onvergetelijke momenten van Warner Bros. 

De Malta 5 euro 2023 ‘Warner Bros 100 jaar’ komt in de vorm van een Warner Bros. logo: een van de eerste logo’s die werd gebruikt. Dit bekende Warner Bros. schild heeft een duidelijke zwarte omtrek. Aan de bovenkant van het schild is een afbeelding van het voormalig Warner Bros. gebouw te zien. De keerzijde van het schild bevat het wapen van de Centrale Bank van Malta.

De Koninklijke Nederlandse Munt is de producent van het Nederlandse muntgeld. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen.

Foto’s door Simone Jansen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK