Eerste schildpad met 3D-geprint schild

Schildpad met 3D geprint schildDe Braziliaanse schildpad Freddy is bijzonder tevreden met het nieuwe en stevige schild dat hem aangemeten werd. Maar achter dit sterk staaltje 3D-printen zit het werk van vier artsen, twee printspecialisten en Nederlandse software Blender.

De schildpad was door een bosbrand het grootste deel van zijn schild kwijtgeraakt.

De Braziliaanse kunstenaar en dierenliefhebber Cícero Moraes is trots op het schild dat hij samen met een groep artsen -ook bekend als de Animal Avengers- geprint heeft. Moraes produceerde het schild vorig jaar, maar komt nu pas met het nieuws naar buiten. “Freddy is de eerste schildpad die we hebben kunnen helpen dankzij de 3D-printer. Maar hij is ook de eerste ter wereld die een compleet nieuw schild heeft gekregen en die hiermee ook goed kan functioneren.”

Bron: hln.be

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK