Vingerafdruk direct geprint op een Porsche

Het is al zo dat bijna geen enkele Porsche hetzelfde is als een andere. Maar vanaf nu kan de 911 zelfs zo uniek zijn als de lijnen op een menselijke vingertop.

Met behulp van een door Porsche ontwikkelde direct printtechniek, kunnen nu grafische afbeeldingen direct op de gelakte carrosserie- delen van een voertuig worden geprint. Dus zonder folies of andere wraptechnieken.
In eerste instantie kunnen klanten die een nieuwe 911 kopen de motorkap laten personaliseren met een ontwerp op basis van hun eigen vingerafdruk. Op middellange termijn zullen andere klantspecifieke ontwerpen beschikbaar komen.

Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met dat van een inkjetprinter: met behulp van een printkop wordt de verf direct op driedimensionale componenten aangebracht.

“De mogelijkheid om de spuitkoppen individueel aan te sturen, maakt het mogelijk om elke verfdruppel doelgericht aan te brengen”, legt Christian Will, Vice President Production Development bij Porsche AG, uit. “De complexiteit is te wijten aan de noodzaak om drie technologie├źn te harmoniseren: robottechnologie (besturing, sensoren, programmering), applicatietechnologie (printkop, grafische verwerking) en verftechnologie (applicatieproces, verf)”.
(Bron: Porsche.com)

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK