Reproductie vingerafdruk uit inkjetprinter

vingerafdrukDe Amerikaanse politie in Michigan wilde, om een moordzaak op te lossen, de vingerafdrukbeveiliging van het slachtoffer kraken om in zijn smartphone te kunnen kijken. Daarbij hebben wetenschappers aan de Michigan University een nieuwe manier bedacht die sneller en goedkoper is dan de ‘oude’ techniek om vingerafdrukken te reproduceren waarbij een 3D-model moet worden nagemaakt.
Zij hebben de bestaande vingerafdruk via speciale image software bewerkt en dit verrijkte beeld van de vingerafdruk op een inkjetprinter met behulp van geleidende zilverinkt geprint op fotopapier. Deze print hielden ze vervolgens voor de smartphone (fingerprint reader) waarna ze toegang kregen.
Nadeel, ook kwaadwillenden zouden nu gemakkelijker vingerafdrukken kunnen reproduceren en diefstal of fraude daarmee plegen.
Bron: drupa


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK