Canon Nederland werkt mee aan levensechte fotografische reproductie van de Nachtwacht

Van 4 juli tot en met 4 augustus 2019 presenteren fotograaf Julius Rooymans en modeontwerper Hans Ubbink in Amsterdam de expositie ‘Nachtwacht360’. Een tentoonstelling met als hoogtepunt een fotografische reproductie van Rembrandts meesterwerk.

Op deze levensechte foto – op ware grootte – is de originele Nachtwacht tot in detail nagemaakt, met behulp van mensen die sprekend lijken op hun in verf afgebeelde voorgangers. De tentoonstelling Nachtwacht360 bevat ook een keerzijde, waarbij we over de schouders van de mensen op het doek meekijken en Rembrandt aan het werk zien. Bovendien worden de doeken tijdens de expositie geflankeerd door ruim 50 portretten en attributen die op de foto’s gebruikt zijn. Canon Nederland N.V. heeft een belangrijke rol gespeeld bij dit project, als adviseur op het gebied van de prints van de nieuwe meesterwerken.

De reproductie zal binnenkort ook te zien zijn in het Rijksmuseum, als onderdeel van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt.

Alle doeken van de expositie zijn geprint met behulp van grootformaat printers van Canon. De prachtige koppen, speciale kostuums en zeventiende-eeuwse wapens zijn tot in detail en met een zeer hoge kwaliteit in beeld gebracht. De uiteindelijke prints zijn zo scherp dat je letterlijk de haren uit iemands wang ziet komen. De Nachtwacht360 en zijn keerzijde zijn geprint op ‘dibond’ met de Océ Arizona 480XT printer. De verschillende panelen zijn vervolgens op een lasergestuurde frees tot op de honderdste millimeter schoongesneden, zodat het uiteindelijke beeld van 420×535 cm aan elkaar gezet kon worden. De schuttersportretten en de scenes van de keerzijde zijn op speciaal art-papier geprint op de hoogwaardige imagePROGRAF PRO-4000 printer van Canon.

De reproductie werd geprint bij Hollandridderkerk

nachtwacht-canon

Expositie open voor publiek

De expositie is vanaf 4 juli tot en met 4 augustus geopend voor het publiek. Tickets zijn verkrijgbaar via de eventwebsite. De expositie is in het atelier van Hans Ubbink in de Van Gendthallen op de Oostenburgermiddenstraat 101 in Amsterdam. Volwassenen betalen € 12,49 en jongeren tot 18 jaar zijn gratis onder begeleiding. Zie voor meer informatie www.nachtwacht360.nl.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK