CODA tentoonstelling Paper Art 2023

Van collages, sculpturen en installaties tot mode, performance, kinetische kunst, animatie en film; CODA Paper Art is elke twee jaar gericht op het nieuwste dat kunstenaars en ontwerpers met papier en karton maken. De komende editie van 2023 brengt het werk van 22 kunstenaars uit binnen- en buitenland samen.

De nieuwe Paper Art tentoonstelling van CODA Museum Apeldoorn zal van 11 juni tot en met 12 november 2023 plaatsvinden. Op 11 juni wordt de tentoonstelling door lokale wethouder Peter Messerschmidt en CODA directeur Carin Reinders. 

Paperart Coda

CODA over één van de 22 kunstenaars: “Papier is niet alleen het materiaal dat kunstenaars graag gebruiken maar het is ook regelmatig het onderwerp. Ellen Mandemaker (1968, NL) maakte voor het werk in CODA Paper Art installaties waarbij ze gekleurde vellen papier ophing, vouwde en fotografeerde. Door te fotograferen zocht ze een manier om los te komen van het papier, zodat je in de eerste plaats vorm en kleur ervaart en pas in tweede instantie ziet dat het papier is.”

Fotobron: CODA

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK