Koninklijke Nederlandse Munt introduceert eerste NFT munt

Vandaag lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt de allereerste Nederlandse NFT munten. De collectie van 4.000 stuks is geïnspireerd op de samenwerking met Free a Girl. Nog nooit eerder werd een NFT uitgebracht door de producent van Nederlands muntgeld. 

De nieuwe NFT munt komt in een bijzondere combinatie van een fysieke penning en een digitale NFT. Bij aankoop van een Free a Girl penning bij de Koninklijke Nederlandse Munt kan direct een NFT worden geclaimd, dankzij de QR-code op de coincard. Vijf verschillende NFT’s van de Koninklijke Nederlandse Munt komen samen in een unieke collectie. De NFT’s staan voor de ambitieuze jonge vrouwen die zijn bevrijd door Free a Girl van seksuele uitbuiting.

Koninklijke Nederlandse Munt Introduceert Eerste Nft Munt

Met de lancering van een NFT wil de Koninklijke Nederlandse Munt het verzamelen van munten toegankelijker maken voor een breder publiek. “We zijn altijd op zoek naar manieren om te vernieuwen. Met deze NFT is het mogelijk een unieke, digitale muntenverzameling te starten. Het is een bijzonder concept geworden waar de fysieke én digitale uitgifte samen het verhaal vertellen van Free a Girl“, zegt Bert van Ravenswaaij, muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt. 

Om het belangrijke werk én het 15-jarig bestaan van Free a Girl kracht bij te zetten, brengt de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale penning in coincard uit. De penning is in beperkte oplage verkrijgbaar voor €15 op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK