Racoon ontvangt allereerste koper-nikkel penning voor nieuwe single

De mannen van Racoon hebben de allereerste coincard in ontvangst genomen ter ere van hun nieuwe, Engelstalige single ‘Nickel for Goodbye’. Speciaal voor het nummer werd een toepasselijke koper-nikkel penning geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt.

“We zijn vereerd en trots”, vertelt zanger Bart van der Weide. “Nickel for Goodbye is nu voor altijd vastgelegd in een officiële munt. Een geweldig compliment voor onze muziek, en hij is ook nog eens heel mooi geworden”.

Racoon Ontvangt Allereerste Koper Nikkel Penning Voor Nieuwe Single ?nickel For Goodbye?
Racoon met de munt en muntmeester Bert van Ravenswaaij. © Maartje Kuperus 

Bert van Ravenswaaij, muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt, overhandigde de eerste coincard aan Racoon. “Bij een nummer als ‘Nickel for Goodbye’ hoort natuurlijk een gepaste uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt. We zijn dan ook trots op deze penning en de mooie samenwerking”.

Op de munt staat de beeltenis van de bandleden: van links naar rechts zijn dit Maarten van Damme (bas), Dennis Huige (gitaar), Bart van der Weide (zang) en Paul Bukkens (drums). Op de voorzijde van de penning staat een R voor Racoon, gebaseerd op het artwork van de nieuwe single.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK