Miss Nederland onthult herdenkingsmunt voor LHBTI+ belangenorganisatie COC

Kersverse Miss Nederland en rolmodel binnen de QUEER-community, Rikkie Valerie Kollé, heeft vandaag de allereerste herdenkingsmunt voor LHBTI+ belangenorganisatie COC Nederland onthuld. De onthulling vond plaats op een bijzondere locatie: Paleis Soestdijk, waar voormalig koningin Juliana in 1973 de officiële erkenning van het COC ondertekende.

50 jaar later is de herdenkingsmunt een eerbetoon aan al het werk dat de organisatie heeft verricht, maar ook een reminder aan het werk dat nog in het verschiet ligt.  De munt is ontworpen als dwarrelende confetti: de verschillende soorten confetti staan voor de mijlpalen die het COC heeft bereikt. De herdenkingsmunt is direct verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten. 

Foto: Muntmeester Bert van Ravenswaaij, Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé en mede-eigenaar van het paleis Maya Meijer-Bergmans voor Paleis Soestdijk. © Maartje Kuperus

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK