Startup brengt gepersonaliseerde postkaarten voor marketeers

De Zwolse startup Print.one speelt in op de groeiende behoefte van bedrijven om hun klanten met een persoonlijke boodschap per post te bereiken. Print.one is een spin-off van online kaartenwinkel Kaartje2go en legt zich uitsluitend toe op de zakelijke markt voor geautomatiseerde en gepersonaliseerde post.

Als eerste in Nederland lanceert Print.one een online tool die het automatisch versturen van gepersonaliseerde postkaarten eenvoudig maakt voor marketeers. Post is bezig aan een comeback volgens Foppe Strikwerda, CEO van Print.one en mede-oprichter van Kaartje2go: “Gepersonaliseerde post werkt goed. De conversiecijfers zijn verrassend hoog. Een persoonlijke kaart krijgt aanzienlijk meer aandacht dan de zoveelste e-mail in je toch al overvolle inbox. Met onze software kun je heel gericht de juiste ontvangers op het juiste moment bereiken met een op maat gemaakte boodschap. Die combinatie maakt het zo krachtig. Campagnes met een conversie van ruim 20% zijn geen uitzondering.”

Foppe Strikwerda Copyright Foto Frans Paalman 1 430x400 1

Marketeers willen direct mail graag als middel inzetten maar in de praktijk lopen ze tegen een aantal drempels aan. “Het is enorm tijdrovend, je hebt volume nodig om kostenefficiënt te werken en personaliseren is vaak ingewikkeld”, zegt Strikwerda. “We vinden dat het versturen van persoonlijke post net zo makkelijk moet zijn als het versturen van e-mail. Marketeers kunnen direct aan de slag met onze tool. Wij nemen ze al het werk uit handen. Je hoeft geen drukker te zoeken en je hebt geen gedoe met adressering en frankering. Dat regelen wij allemaal. De aandacht blijft daardoor gericht op de essentie: een pakkende campagne met een mooi resultaat.”

Volume is niet nodig want ook met kleine aantallen kunnen bedrijven bij Print.one terecht. “We willen drempels wegnemen en klein beginnen vinden wij juist prima. Dat kan tegen een scherpe prijs, want een persoonlijke postkaart kost bij ons minder dan de gemiddelde click bij Google” aldus Strikwerda.

Foto: Foppe Strikwerda, door Frans Paalman

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK