Sappi deed ‘print’ marketingonderzoek onder 1200 marketeers

Om de kansen voor het medium print in kaart te brengen, deed Sappi een onderzoek in het kader van de ‘post-pandamic’ periode. Misschien wat voorbarig op basis van de huidige ontwikkelingen. Maar wel begrijpelijk omdat het onderzoek nog plaatsvond in de zomer van dit jaar, toen de situatie aanzienlijk gunstiger was.

Sappi Onderzoek Marketing

De uitgekozen marketeers kwamen uit Duitsland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk, maar ook uit de Verenigde Staten.

Onder de titel: A Glimpse into the Future of Marketing (And the Surprising Role of Print), is een PDF gemaakt met 16 pagina’s over de wijze waarop marketeers tegen het medium print aankijken. 80% van de marketeers zei dat vertrouwen in deze nieuwe periode van ons dagelijks leven bovenaan staat. 72% denkt dat de sterke positionering van het merk er qua marketing heel veel toe doet. Vervolgens staat ook duurzaamheid in het rijtje opgenoemde aspecten rondom printpublicaties t.b.v. marketingdoeleinden.

Hoewel digitale communicatiekanalen bovenaan stonden wat betreft het waargenomen belang, beschreef 54% van de respondenten gedrukte informatie als ‘essentieel’ of ‘zeer belangrijk’, terwijl 48% hetzelfde zei over gedrukte reclame in kranten of tijdschriften.

Geïnteresseerden kunnen na het invullen van enkele persoonlijke gegevens de PDF downloaden.

Bron: Printweek

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK