Marketeers positief over tijd na corona

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het bedrijfsleven in Nederland. Toch hebben veel marketeers een positief beeld over de toekomst. 27% van de ondervraagden in het onlangs uitgevoerde onderzoek ‘Marketing en communicatie tijdens de coronacrisis’, geeft aan dat zij geloven dat hun bedrijf juist sterker uit de crisis komt.

Het onderzoek van social mediabedrijf Soworker en online bureau SIPR is uitgevoerd onder 100 marketeers en communicatie-professionals. 27% van de respondenten denkt sterker uit de crisis te komen. Als redenen hiervoor worden genoemd: een toenemende vraag naar producten en diensten, een sterke klantenportefeuille, de versnelling die plaatsvindt in de digitale transformatie en de wijze van samenwerken. Overigens geeft 52% van de deelnemers aan dat zij verwachten dat hun werkgever even sterk uit de crisis komt als daarvoor.

Onderzoek ‘Marketing en communicatie tijdens de coronacrisis’Meer aandacht voor contentmarketing

Binnen de marketingactiviteiten heeft het delen van content een veel prominentere plaats ingenomen. 53% van de respondenten zet meer contentmarketing in. Zo organiseert 46% meer webinars en 39% verstuurt meer nieuwsbrieven. Daarbij besteedt 23% meer aandacht aan het verbeteren van de organische vindbaarheid (SEO). Bij de online campagnes stijgt de inzet van LinkedIn campagnes met 25%, maar daalt juist de inzet van Instagram campagnes met 19%. Al dan niet gedwongen door de situatie, bieden bedrijven diensten of producten gratis aan. Uit het onderzoek blijkt dat vooral diensten (46%), webinars (35%) en trainingen (35%) gratis worden aangeboden. In 25% van de gevallen worden producten gratis aangeboden. Bij 34% van de respondenten wordt een specifieke corona-actie ingezet. Voor wat betreft de invulling van de marketingactiviteiten, is de verwachting dat er meer aandacht komt voor de omvang en invulling van het marketingbudget, waarbij een sterke focus op de online activiteiten wordt gelegd.

Thuiswerken bevalt goed

Door de coronacrisis zijn we gedwongen anders te gaan werken. Deze verandering leidt ook tot positieve inzichten. Het vanuit huis werken bevalt goed. Maar liefst 66% van de respondenten geeft aan dit als goed tot uitstekend te ervaren. Bij 6% is de ervaring slecht tot dramatisch. Ruim 40% van de respondenten geeft zelfs aan nu meer te werken dan tijdens de normale werkweek voor de coronacrisis, waarbij juist minder 22% werkt. Marketeers geven dan ook aan na de crisis door te gaan om meer vanuit huis te werken en het houden van online meetings. Het intensievere contact met collega’s wordt als positief ervaren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK