Thuiswerken na corona een blijvertje

Een kleine meerderheid (53%) is voorstander van meer thuiswerken na corona. Dat is de uitslag van een onderzoek gedaan door de Nationale Vacaturebank en Intermediair onder zo een 1000 Nederlanders.

De voordelen liggen voor de hand, het ontbreken van reistijd, meer tijd voor huis, sport en gezin en de goed bruikbare internet infrastructuur in ons land. Door de coronacrisis zijn we tevens de ‘videoschaamte’ voorbij. Ook wordt een ‘betere concentratie’ op de werkzaamheden als argument genoemd om na corona ook deels thuis te kunnen blijven werken. Dat zegt ca. 34%, één procent mer zegt zich thuis juist niet beter te kunnen concentreren. Of werkgevers de ruimte gaan bieden voor het (meer) thuiswerken, maakte geen onderdeel uit van het onderzoek.

Koffiemomentje

Het praatje bij de koffie automaat wordt het meest gemist, gevolgd door eenzaamheid. Ook zijn er verschillen in situaties waarbij mensen samen in één huis werk en gezin combineren. Daarnaast is gekeken naar verschillende meningen op verschillende opleidingsniveaus. In onderstaande infographic zijn de belangrijkste conclusies samengevat.

onderzoek-intermediair-vacaturebank

Bron: nationale vacaturebank, intermediair (emerce – screenshot)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK