Marktplaatsdag is een blijvertje

Wat vorig jaar begon als een gezellige bijeenkomst van gebruikers van whitelabelshops, ontwikkelt zich tot een volwassen evenement. De gedachte van Ramon van Wingerden, eigenaar van Prindustry, om een marktplaats te ontwikkelen waar grafisch vraag en aanbod elkaar ontmoeten blijkt aan te slaan. Circa 200 bezoekers telde de Marktplaatsdag, met als thema ‘We love to connect’. Dat is dertig procent meer dan de eerste editie.

De twintig kraampjes lieten voornamelijk zien wat de verschillende aanbieders produceren. Naast de fysieke marktplaats waren er interessante lezingen van verschillende deelnemers, die ook opvallend goed bezocht werden. Het voornaamste doel was toch dat vraag en aanbod met elkaar in contact kwam, en dat resultaat werd zeker bereikt gezien het grote aantal mensen dat met een hapje en een drankje aan het “connecten” was.

De jaarlijkse Marktplaatsdag is een fysieke afspiegeling van de online marktplaats die Prindustry faciliteert. De groei zit erin. De ambitie van Ramon Van Wingerden is Europees “uit te rollen” en te groeien van de 20 aangesloten leveranciers naar 50 in 2018. “Uiteindelijk moet er in 2025 een miljard euro door onze portal stromen,” zo stelt Ramon onderkoeld.

Volgens Ramon is er niet meer zoiets als een typische drukwerkleverancier. Het is een boeiende mix van producenten  en intermediairs. Juist in dit complexe landschap van verkopende en producerende partijen heeft een marktplaats, waar vraag en aanbod bij elkaar komt, zin.

Het is het enthousiasme en plezier, dat het team van Ramon in deze perfect georganiseerde Marktplaatsdag heeft, dat het succes bepaalt. Het is een minibeursje en een lezingenprogramma, dat precies laat zien hoe de print- en signindustrie echt in elkaar zit. De Marktplaatsdag is een blijvertje!

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK